//////

Najczęściej sięgaliśmy do książek kucharskich gdzie wszystko było na widelcu. Dzisiaj mamy również Internet, a tam edukacja gotowania na zawołanie wymyka się z tysiącami przepisów ze wszystkich kuchni Świata. Dzięki temu możemy podszkolić się jak doprawiać niektóre już nam znane potrawy, oraz patrzymy bardziej pod względem wartości odżywczych tych potraw, które do tej pory uważaliśmy za podstawowe w naszej kuchni. Nie mniej jednak szkoła gotowania pozwala nam pozostać przy tych ulubionych daniach, jedynie na czym innym gotujemy i smażymy zamiast tłustego oleju zdrowsza oliwa. Tak samo nauczyć sę szybko możemy gotowania na parze a nie w wodzie. Edukacja w dzisiejszych książkach kucharskich jest bardziej dopracowana ponieważ zaczynamy czerpać wiedzę z innych krańców Świata, gdzie ludzie zdrowiej jedzą mniej tłusto. Zamawiamy nawet książki przez Internet, gdzie będziemy uczyć się krok po kroku co pomijać w jadłospisie a co wprowadzić. Edukacja pod tym względem pozwoli zrzucać kilogramy. Ilustracje też dużo pomagają ale już nie są tak ważne jak treść i składniki zalecane.

Leave a Reply